Klassresa till Gotland – upptäck historiska sevärdheter och fascinerande naturupplevelser

04 september 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Välkommen till Gotland, en av Sveriges mest populära resmål. Den här lilla ön bjuder på en rad sevärdheter som passar utmärkt för en rolig och spännande klassresa. Allt från historiska platser till fascinerande naturupplevelser väntar på din klass. Läs vidare för att upptäcka vad Gotland har att erbjuda för din klassresa.

Historiska sevärdheter för klassresan på Gotland

På Gotland finns det gott om historia och sevärdheter som lämpar sig för en klassresa. Ett måste för alla klasser är att besöka Visby, som är en av Sveriges mest välbevarade medeltida städer och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här kan ni promenera längs medeltida gränder och murar och se historiska byggnader som Domkyrkan, S:t Hans kyrka och Almedalen. En annan plats som är en trevlig utflykt för klassen är Fornsalen, där ni kan se lämningar från olika epoker, från den stenåldersboplats till Gotlands vikingatid.

Klassresa Gotland

Fascinerade naturupplevelser

Gotland är känt för sin vackra natur, med sandstränder, kalkstensplatåer och mängder av säregna djur och växter. Klassen kan ta en tur till Raukarna, som är kalkstensformationer som bildas av havet och vinden. En annan naturupplevelse ni inte vill missa är besöket på Högklint naturreservat, där ni kan se grävlingar och rådjur och få en underbar utsikt över ön. Fortsätt klassreseäventyret genom att besöka Gotska Sandön, Sveriges största ö som ligger utanför Gotland. Det här är en naturpark med massor av flora och fauna och är ett utomhusäventyr utöver det vanliga.

Boendealternativ för skolklasser på Gotland

Att hitta rätt boende är viktigt för en lyckad klassresa på Gotland. Det finns flera bra alternativ som passar olika gruppers behov. Om ni önskar lite lyxigare boende kan ni välja att bo på et av Gotlands exklusiva hotell. Det finns också flera vandrarhem och campingplatser som erbjuder en billigare alternativ. För klasser som vill ha en lite mer autentisk känsla kan ni välja att hyra stugor i skärgården eller på landsbygden.

Fler nyheter